Aksaray'ın tanıtımında hanım eli!

Aksaray'ın tanıtımında hanım eli!

Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı'nın önderliğinde yapılan Aksaray’ın yöresel el sanatları tanıtım toplantısı Altuntaş Otel’de gerçekleştirildi.

Adile Ataklı’nın ev sahipliğinde yapılan geniş katılımlı toplantıya Vali Yardımcıları eşleri, Kaymakam eşleri, kamu kurumları müdür eşleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan eşleri ve temsilcileri, işadamı ve esnaf eşleri ile yöresel el sanatları temsilcileri katıldı.

Adile Ataklı beraberinde toplantıya katılan bayanlarla deri çanta yapımı ve süsleme sanatı, Taşpınar Halı Dokuma, rapido ve çini süsleme, sele sepet yapımı, yün halı dokuma, bez bebek yapımı ve Aksaray’da yapılan yöresel el sanatlarının sergilendiği stantları gezdi.  

Aksaray önemli kültürel değerlere sahip

Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının Aksaray’ın bir kültür değeri olarak gelecek kuşaklara aktarılması için çok önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Ataklı yaptığı konuşmasında köy, kasaba ve ilçelerde çeşitli projeler geliştirilerek atölyeler oluşturulduğunu bu sanatların yaşatılması için eğitim programları düzenlendiğini kaydetti.

Aksaray’ın tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliğini belirten Ataklı, kentin önemli kültürel değerlere sahip olduğunu belirtti.

Aksaray’ın yöresel el sanatları ve kültürel zenginliklerini tanıma noktasında özel gayret sarf ettiğini,  köy, kasaba ve ilçe ziyaretlerinde bulunarak bu sanatları devam ettiren kişilerle görüşerek el sanatlarının devamının sağlanması için açılan atölyeleri gezdiğini anlatan Ataklı. ‘Kadınların gayretlerini gördükten sonra onlara destek noktasında ne yapabiliriz diyerek onların önerileri doğrultusunda katkıları sunmaya çalıştık. Düzenlediğimiz kültür gezilerinde İlçelerde SODES kapsamında kadınların faaliyetlerini bizzat yerinde gördük. Aksaray a ait kültürel el sanatları noktasında yapılan tüm faaliyetlere katkıda bulunmaya çalıştık. Bizler önce bunları tanıyacağız ki bunları tanıtma noktasında faydası olsun’ diye konuştu.

-Hiçbir şey tek başına olmaz hep beraber yapacağız

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Adile Ataklı Hanımefendi, Aksaray protokol üyeleri eşleri, sivil tolum kuruluşları temsilcilerinin eşleri, esnaf eşleri ile hep beraber Aksaray için çalışacaklarını belirterek: ‘’Hiçbir şey tek başına olmaz bir şey olursa bunu hep beraber yapacağız ve altına hepimiz imzamızı atacağız.’ dedi.

-Aksaray adına ne yapabiliriz bunun kaygısını hep beraber düşüneceğiz

İhtiyaç sahibi olan aileleri ziyaret etmeye devam ettiğini bu ailelerin okumak isteyen ve başarılı olan çocukları için çalışmalar yaptıklarını anlatan Adile Ataklı,

‘’Yaklaşık 80 öğrencimizi hem konağa davet ettik hem de onları evlerinde ziyaret ettik. Bu öğrencilerimizin durum ve ihtiyaçlarını tespit ederek onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Ziyaretlerde çocukları için ne fedakârlıklarda bulunan ailelerimizi tanıdık. Şimdi biz bayanlarla oluşturduğumuz bu birlik ve beraberlikle bu çalışmaları hep beraber yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bayanların bir araya geldiğinde neleri başardığını Kümbet köyünde gördük. Bayanların azmi ve çalışkanlığı ile kendi değişimlerini nasıl gerçekleştirdiğine şahit olduk. Valiliğimiz, Belediyemiz Üniversitemiz bu konularda çalışmalar yapıyor ancak bizler hanımlar olarak sizler protokol eşleri STK ve esnaflar ve ileri gelenler eşleri olarak Aksaray adına ne yapabiliriz bunun kaygısını hep beraber düşüneceğiz, birlik ve beraberliği bir sinerjiye dönüştürerek sizlerin katkıları ile Aksaray’ın tanıtımına nasıl katkıda bulunuruz onu hep beraber çalışacağız inşallah ’diye konuştu.

Program daha sona Necmiye-Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin Aksaray yöresi elbiselerinden esinlenilerek hazırlanan defile programı ile sürdü.

Programa katılan misafirler Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı’ya programı düzenlediği için teşekkür ederek yapılacak çalışmaların önemini belirtip bu tür programların birlik ve beraberliğe ortak akılla hareket edilerek Aksaray için yararlı sonuçlar ortaya koyacağını kaydettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.