Aksaray’da Zehirlenenlerin Sayısı 79’a Yükseldi

Aksaray’da Zehirlenenlerin Sayısı 79’a Yükseldi

Aksaray’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran kişi sayısı 79’a ulaştı. Tedavi gören 79 kişiden 23’ünün tedavisi devam ediyor.Aksaray Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Fatih Kaya, dün...

Aksaray’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran kişi sayısı 79’a ulaştı. Tedavi gören 79 kişiden 23’ünün tedavisi devam ediyor.

Aksaray Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Fatih Kaya, dün Güzelyurt ve Ortaköy ilçelerinde yedikleri yemekten dolayı zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuruların olduğunu söyledi. Hastaların yedikleri yemekten sonra başlayan karın ağrısı ve kusma şikayeti üzerine hastanelere geldiğini ifade eden Kaya, “Dün Aksaray Güzelyurt ve Ortaköy ilçelerinde meydana gelen besin zehirlenmesi vakalarıyla ilgili olarak Aksaray Devlet Hastanesi’ne Güzelyurt ilçesinden 36’sı öğrenci, 2’si öğretmen olmak üzere 38 hasta geldi. Bu hastalardan 1 öğrenci şu an tedavi altında. Kendisinin halen genel durumu iyi. Öğleden sonra taburcu edilecektir. Ayrıca Ortaköy Devlet Hastanesi’ne ise 41 hasta başvuru yapmış, bu hastalardan ise 22’si yatırılarak tedavi altına alınmışlardır. Hastalarımızın şu an genel durumları iyi. Hastalarımızın kayıt örnekleri alınmış laboratuvarlarımıza gönderilerek takibimiz devam etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.