Aksaray’da Uygur Türkleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Aksaray’da Uygur Türkleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Aksaray’da, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki oruç yasağına uymadığı gerekçesiyle öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.Ulu Cami önünde teravih namazı sonrası sonrası toplanan bir...

Aksaray’da, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki oruç yasağına uymadığı gerekçesiyle öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ulu Cami önünde teravih namazı sonrası sonrası toplanan bir grup, Doğu Türkistan’da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Özbek, işgalci Çin hükümetinin Müslümanlara yönelik baskıları arttırmasında özellikle ramazan ayının seçilmesinin manidar olduğunu söyledi. Yapılan provokasyonların amacının Doğu Türkistan’ın Müslüman halkını kuşatıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabası olduğunu belirten Özbek, gerçekte var olanın Çin hükümetinin dur ihtarı bile vermeden Müslümanları öldürmesi olduğunu aktardı.

Müslümanlara yönelik yapılan bu zulümlerin son bulması gerektiğini ifade eden Özbek, "Geçtiğimiz hafta sadece oruç tuttukları için yüze yakın kardeşimiz şehit edilmiştir. Aynı şekilde namazlarına bile müsaade edilmemiştir. Oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklamak bizim anlayışımıza göre firavunlaşmaktır. Doğu Türkistan’da Müslüman ya da değil kimsenin saçının teline zarar gelmesini istemiyoruz. İnsanların hak ve hukuklarının gözetilmesini ve yapılan zulümlerin son bulmasını istiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından grup üyeleri, "Zalimler için yaşasın cehennem", "Müslüman uyuma, Doğu Türkistanlı kardeşlerini duanda unutma" ve "Güneşin doğduğu yerde kardeşin kan ağlıyor, görmüyor musun Müslüman" yazılı dövizler taşıyarak, Çin aleyhine slogan attı. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.