Aksaray’da Üreticiler ‘Kendi İşinin Patronu Ol’ Projesine Hazırlanıyor

Aksaray’da Üreticiler ‘Kendi İşinin Patronu Ol’ Projesine Hazırlanıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının köyden kente göçü önlemeyi amaçlayarak planladığı "Köyden şehre gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının köyden kente göçü önlemeyi amaçlayarak planladığı "Köyden şehre gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol" isimli proje üreticilerin yüzünü güldürdü.

Köyden kente göçü önlemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen teşviklere bir yenisini daha ekledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıklamasının ardından üreticiler yeni projeye başvuruya hazırlanıyor.

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, projenin hayvancılık sektörü için önemli bir proje olduğunu belirterek, "Buğday ile koyun, gerisi oyun" sözünün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Türkiye'deki et açığının kapatılması için küçükbaş hayvancılığın kullanılması gerektiğini biz birçok kez söyledik. Bu yüzden koyun sayısının artırılması, verimliliğin ve üretimin artırılması için çok önemli bir proje. Sayın bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah 1-2 ay içerisinde de bununla ilgili uygulama esasları yayınlanır, hangi şartlarda, kimlere verileceği belirlenir. Muhakkak bununla ilgili kriterlerde vardır. Köyde oturma şartı, mandıra şartı, ipotek tarlası ve yaş gibi şartları da olacak. Bunların kesinleşmesi ile birlikte Türkiye hayvancılığına çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ama hayvanlarımızın Türkiye içinden yerli ve milli hayvanların dağıtılması yönünde talebimiz olacaktır. İthal hayvanın Türkiye'ye geldiğinde uyum sorunu çektiğini hepimiz biliyoruz. O yüzden Türkiye hayvancılığı için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Üretici Yasin Üçkulak ise, "Ülkemiz için çok iyi olacak. Şu anda Türkiye eskisi gibi değil. Koyun eti tüketiliyor artık. O yüzden bir et açığı oluştu. Bu da tabi ki yetmiyor. Bizim binin üzerinde koyunumuz var. Bu 2-3 yıldır satışta ve et fiyatlarında sıkıntı yaşamıyoruz. Ama daha önceki yıllarda sıkıntı yaşıyorduk. Şu andaki tarım bakanımızın, hükumetimizin aldığı karar çok doğru ve bizde destekliyoruz. Ama verilecek koyunların ithal değil de yerli ırk olması tabi ki tercihimizdir" diye konuştu.

Üretici Taner Üçkulak, projenin çok güzel bir proje olduğunu ifade ederek, "Ben daha önce bir fabrikada çalışıyordum. Hükumetin hayvancılığa verdiği destekleri görünce çalıştığım işi bırakıp geldim burada abilerimle birlikte hayvancılığa başladım. Hükumetin verdiği desteklerden de çok memnunuz. Bu verilecek 300 koyunun da daha da bir artı sağlayacağını düşünüyorum. Bende bundan faydalanmak istiyorum. Sosyal medyada projeyi paylaştım. Bütün arkadaşlarım arayıp soruyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.