Aksaray’da Süne Mücadelesi Çalışmaları

Aksaray’da Süne Mücadelesi Çalışmaları

Aksaray’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi ekipleri, süne mücadelesi ve sörvey çalışmaları kapsamında merkez ve ilçelerinde hububat ekimi yapıl...

Aksaray’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi ekipleri, süne mücadelesi ve sörvey çalışmaları kapsamında merkez ve ilçelerinde hububat ekimi yapılan alanlarda inceleme ve mücadele çalışması yapıyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, “Buğday hasadının yaklaştığı bu dönemde, bir üretim dönemi boyunca alın teri dökerek elde edilen buğday ürününü süneye yedirmemek ve milli ekonomiye katkı sağlamak için ilimiz üreticilerinin gereken hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. Süne ekiplerimiz hububat ekili alanları sürekli kontrol ederek metrekaredeki nimf yoğunluk durumuna göre ilaçlanacak veya ilaçlanmayacak alanlar belirlenmektedir. İlaçlanacak bölgeler var ise ilaçlama ilan tutanağı köylerde muhtarlıklara verilerek ilan edilmesi sağlanmaktadır. Bu amaçla süne ekiplerimizin talimatlarına titizlikle uyulması önem arz etmektedir. Bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele çalışmalarımız, bir üretim dönemi boyunca sörvey çalışmaları kapsamında devam edecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.