Aksaray’da “Serdar Tuncer’le Şiir Dinletisi”ne Yoğun İlgi

Aksaray’da “Serdar Tuncer’le Şiir Dinletisi”ne Yoğun İlgi

Aksaray Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde “Serdar Tuncer’le Şiir Dinletisi” programı düzenledi.

Aksaray Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde “Serdar Tuncer’le Şiir Dinletisi” programı düzenledi.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Eğitim-Birsen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı izleyicilere hitaben yaptığı konuşmada, “Öncelikle bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyoruz. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal ve önemli olduğunun her zaman farkındayız. Bu arada özellikle 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunmak isteyenlere karşı bizler millet olarak tem yumruk olarak milli iradeyi en güzel şekilde temsil ettik. Bu temsil kabiliyetini değerli öğretmenlerimizden aldığımız için, değerli öğretmenlerimizin bize öğrettiği o milli duygularla ve milli bilinçle nasıl karşılarına çıktık mücadele ettik. Bundan dolayı öğretmenlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. İyi ki de sizler varsınız. Tabi bunları hiç yaşamamız gerekiyordu. Allah bir daha bizlere böyle acı yaşatmasın” dedi.

Konuşmasında belediyenin faaliyetlerine de değinen Başkan Yazgı, “Belediye olarak okullarda farklı çalışmalarımız var. Okuma grubu programı bunlardan bir tanesi değerli öğrencilerimiz bir yazarın bir kitabını okumak ve münazara yapmak suretiyle o yazarla ilgili görüşlerini ve düşüncelerini paylaşıyorlar. Bu okuma grubumuz çığ gibi büyümeye başladı. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yine okullarda münazara yarışmaları düzenledik. İlkini geçen yıl başlatmıştık. Bu senede devamını getireceğiz. O programların finaline bende katıldım. Öğrencilerin kendi duygu ve düşüncelerini öyle güzel ifade etmeleri beni bir kez daha onurlandırdı ve gururlandırdı ”ifadelerini kullandı.

Başkan Yazgı, “Aksaray’ımızın manevi büyükleri manevi mimarları var. Bunların en başında gelende Somuncu Baba Hazretleri. Somuncu Baba’nın bizim için değerini ve önemini hepiniz biliyorsunuz. Hacı Bayram-ı Veli, Akşemsettin ve Fatih Sultan Mehmet’e uzanan İstanbul’un Fetih sürecindeki ilk basamak Somuncu Baba Hazretleri. Biz geçen sene öğretmenlerimize Somuncu Baba kitabımızı armağan etmiştik. Bu senede Cemaladdin-i Aksaray-i hazretlerinin kitabını öğretmenlerimize ulaştırdık” şeklinde konuştu.

Yorumladığı şiirleri ile halkın sevgisini kazanan ünlü şair ve program yapımcısı Serdar Tuncer sahneye çıkmadan önce partneri Cihan Yıldız söylediği türkülerle izleyicileri duygulandırdı. Daha sonra sahne alan Serdar Tuncer, salonu tıklım tıklım dolduran izleyicilerini selamlayarak programa başladı. Tuncer, Cihan Yıldız’ın söylediği türküler eşliğinde şiirlerini seslendirerek Aksaray halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Program sonrası ünlü şair Tuncer’e Teşekkür plaketi takdim etti. Serdar Tuncer hayranları, program sonrası yaptıkları açıklamada kendilerine bu güzel programı hazırlayan ve Serdar Tuncer ile buluşturan başta Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.