Aksaray’da Ramazan Denetimleri

Aksaray’da Ramazan Denetimleri

Aksaray’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi ekiplerince Ramazan ayı nedeniyle fırın, pastane, unlu mamuller üreten işletmeler ile bakkal ve marketlerdeki denetimleri sıkılaş...

Aksaray’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi ekiplerince Ramazan ayı nedeniyle fırın, pastane, unlu mamuller üreten işletmeler ile bakkal ve marketlerdeki denetimleri sıkılaştırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Bestami Zabun, “Halkımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yaptığımız çalışmalar tüketimin artığı ramazan ayında daha fazla önem kazanıyor. Bu bilinçle tüm kontrol görevlilerimiz fırın, pastane, pideci, şekerleme imalatçıları lokanta, restoran, market gibi işletmelerde denetimlerini sürdürüyorlar. Yapılan gıda denetim ve kontrollerde iş yerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor. İl Merkezi ve ilçelerimizde tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için Ramazan Bayramı öncesinde de denetimler sıklaştırılacaktır. Sofralarımızda güvenilir gıdanın bulunmasını sağlamak için özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ile buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulunan gıda işletmeleri ile et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri üretimi yapan işletmelerde denetimler artırılacaktır. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekir. Vatandaşlarımız her türlü olumsuzluğu 174 ALO GIDA hattına bildirebilirler. Yapılan ihbar ve şikayetler en kısa sürede değerlendirilecektir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Aksaray halkına, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Ramazan ayı geçirmelerini diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.