Aksaray'da öğretmenler günü coşkusu!

Aksaray'da öğretmenler günü coşkusu!

Aksaray’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde “Öğretmenler Günü” programı düzenlendi. Programa katılan Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Ulu Önder ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 Yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği 24 Kasım günü, “Öğretmenler Günü” olarak kutlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu çerçevede Öğretmenler Günü nedeniyle bir anma programı düzenledi. Törene Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Levent Ölmez, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Öğretmenliğe ilk adım atan öğretmen adayları yemin ederek görevlerine başlarken emekli öğretmenler adına ve öğretmen adayları adına birer konuşma yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu aktarırken tüm öğretmenlerin de gününü kutladı.

Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında 1’inci olan öğrenciler Vali Şeref Ataklı tarafından ödüllendirilirken 2’ncilere ödülleri Garnizon komutanı Levent Ölmez tarafından verildi. Aynı dallarda derece yaparak 3’üncü olan öğrenciler ise ödüllerini Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya’nın elinden aldı.

Son olarak öğretmenlerden oluşan koro tarafından oratoryo ve Aksaray’ın türkülerini içeren bir konser sunumu gerçekleşitirildi. Öğretmenler Günü programı Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin açtığı serginin gezilmesiyle neticelendi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.