Aksaray'da Lider Çocuk Tarım Kampı devam ediyor

Aksaray'da Lider Çocuk Tarım Kampı devam ediyor

Aksaray Bakanlığınıca her yıl ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilincini ve çevre farkındalığını kazandırmak, çocukların tarımla buluşmalarını sağlamak amacıyla ‘’Lider Çocuk Tarım Kampı’’ düzenlenmektedir

Bu sene altıncısı düzenlenen tarım kampında Selecitol ve Kazıcıktol köylerinden toplam 24 tane öğrenciyi Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak 1 haftalık kampa almış bulunmakta.

 SIFIR ATIK temalı programın dördüncü gününde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personellerince belirlenen program dahilinde çocuklar ziyaretlerine devam etmektedir. Aksaray Valisi Ali Mantı çocukları makamında kabul etti. Sıfır atık konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Görüşme sonrası çocuklara hediyeleri Vali Ali Mantı tarafından verildi. Gezinin bir diğer ayağında Tarhan Plastik Sanayi Geri Dönüşüm fabrikasına gidildi. Ülke ekonomi için olmazsa olmazlardan olan geri dönüşümün gerekliliği ve diğer teknik konularda Çevre Mühendisi Cansu Canatan tarafında eğitim verildi.

Eğitim gezisinin bir diğer ayağında ise Aksaray Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesine gidildi. Prof.Dr. Niyazi Uğur Terzi tarafından toprağın yapısı, çevre bilinci ve üniversitenin yapısı ile ilgili bilgiler verildi. Ardından fakültede bulunan laboratuvar gezdirildi. En son ziyaret ise Gülüm Pişmaniye’ye yapıldı. Gülüm Pişmaniye fabrikasında pişmaniyenin yapım aşamaları uygulamalı olarak gösterildi ve çocuklara hediyeler verildi.  

 

thumbnail_dsc_2453.jpgthumbnail_dsc_2475.jpgthumbnail_dsc_2498.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.