Aksaray’da ilk arpa borsada!

Aksaray’da ilk arpa borsada!

2018-2019 hasat sezonunun ilk ürünü olan yeni mahsul buğday satışa arz edilmek üzere Aksaray Ticaret Borsası’na (ATB) getirildi.

Aksaray Merkeze bağlı Kutlu Köyü’nden Süleyman OK’a ait 3 ton arpa Kardeşler Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi adına Erdal YILDIZ tarafından 872 /kilogram Fiyat üzerinden satın alındı.

(ATB) Aksaray Ticaret Borsası Meclis Üyesi  VE Tarım Ticaret Merkezi Sorumlu Başkan Erdal Yıldız ve Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen salon satışı sonrasında üretici Süleyman Ok’a günün anısına çeyrek altın hediye edildi.

Yeni mahsul buğdayı getiren üreticiyi kutlayan ve bereketli bir yıl dileyen Yıldız “Yeni hasat sezonunun tüm üyelerimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. 2018 yılının il ürünü olan arpa Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezimize gelmiş bulunmaktadır. Kutlu köyünden Süleyman Ok ağabeyimiz borsamıza arpasını teslim edip satış salonunda satışı gerçekleşmiştir. Memleketimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu yıl verimin yüksek olacağını düşünüyoruz. Bu arada Aksaray’ımızda yaşanmış olan dolu afeti nedeni ile bazı bölgelerimiz zarar görmüştür. Mahsulü zarar gören bütün çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum. Bol bereketli yıllar geçirmemizi temenni ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Kutlu kasabasında çiftçilik yapan Süleyman Ok ise “2018 yılının ilk ürününün haşatını gerçekleştirdik. Bu yıl verimin oldukça yüksek olacağını düşünüyorum. Çiftçi olarak çiftçilerimize, esnaflarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu. aksaraymedya.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.