Aksaray’da Elektrikli Bisiklet Ve Motosiklet Uygulaması

Aksaray’da Elektrikli Bisiklet Ve Motosiklet Uygulaması

Aksaray’da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından elektrikli bisiklet ve motosiklet denetimlerini aralıksız sürdürüyor.İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, trafik suçunun oluşmadan önce engell...

Aksaray’da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından elektrikli bisiklet ve motosiklet denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, trafik suçunun oluşmadan önce engellenmesi, trafik kurallarına uyma bilincinin kazandırılması, sürücülerin karışmış olduğu trafik kazalarının en asgari seviyeye indirilebilmesi için rutin trafik denetimlerinin yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, “Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüzce 3 ayrı noktada elektrikli bisikletler ve motosikletler üzerinde yapılan denetimler sonucunda 60 adet elektrikli bisiklet ve motosiklet kontrol edildi. 10 adet elektrikli bisiklet ve 2 adet motosiklet olmak üzere toplam 12 adet araç trafikten men edildi. 15 adet elektrikli bisiklet ve motosiklete trafik idari para cezası uygulandı. Trafikte bulunan ve faturası ile uygunluk belgesinde motor gücü 0,25 kilovatı geçen ve azami hızı 45km/s bulan elektrikli motorlu bisikletlerin tamamının tescil edilmeleri gerekmektedir. Yapılan denetimlerde tescil plakası bulunmayan araçlar ile yeterli sürücü belgesine sahip olmayan sürücülere cezai işlem uygulanmakta ve plakası olmayan elektrikli motorlu bisikletler trafikten men edilerek tescil işlemlerinin yapılması sağlanmaktadır. Aynı zamanda elektrikli motorlu bisiklet kullanan sürücülerin (M) ve (A1) sınıfı yeni tip sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Eski tip (B-C-D-E-A1-A2) sınıfı sürücü belgesi olan sürücülerde elektrikli motorlu bisikleti kullanabilmektedir. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kurallarına uymayan elektrikli motorlu bisiklet ve çevreyi rahatsız eden motosiklet sürücüleri üzerinde denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam edecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.