Aksaray’da Ekili Tarım Arazileri Denetim Altında

Aksaray’da Ekili Tarım Arazileri Denetim Altında

Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ekili tarım arazileri bir bir kontrol edilerek zararlı...

Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ekili tarım arazileri bir bir kontrol edilerek zararlı canlılara yönelik denetimler yapılıyor.

Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ekili tarım arazilerinde denetimler başlatıldı. Ekili tarım arazilerini bir bir gezen ekipler, çiftçilerin ektiği ürünlerin zarar görmemesi için ekili ürünler üzerinde denetim yapıyor. Denetimlerde özellikle ürünlere zarar veren kımıl ve süne isimli canlılara ağırlık veren ekipler, gerekli görülen tarım arazilerinde ilaçlama çalışması yaptırıyor. Yapılan denetimlerle hem ekilen mahsul korunmuş oluyor, hem de çiftçiler kazanmış oluyor.

Konuşla ilgili bilgi veren Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte tarım alanındaki tüm hizmetleri istişare ederek birlik ve beraberlik içerisinde uyguladıklarını söyledi. Bu kapsamda tarım arazilerinde incelemeler başlattıklarını belirten Başkan Koçak, "Şimdi zamanı olduğu için Süne ve Kımıl gibi zararlıların ekiplerimiz ile birlikte yerinde, sahada bizlerde kontrol ediyoruz. Bu canlılar ekinlerimize zarar veriyor mu? Bu sene ciddi bir sıkıntımız yok. Ama tabi takibi yapılıyor. Ben buradan iy tarım müdürümüze ve ziraat mühendislerine teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz her bölgede kontrollerini sürdürüyor. Süne ve Kımıl da bir ilerleme varsa tabiî ki üreticilerimiz zarar görmesin diye ilaç tavsiyesinde bulunacaklar. Ama şu anda öyle bir şey görünmüyor. İnşallah bu şekilde devam eder. 2017 yılı ürünümüzde sünesiz, kımılsız ve afatsız bir yıl olacağına inanıyor ve Allah'tan temenni ediyoruz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte bütün işlemlerde ortak hareket ettiklerini, çiftçinin yanında, birlikte ve beraber hizmet ettiklerini belirterek, "Şu anda yaptığımız incelemede de Buğday'da Kımıl ve Süne zararlısının olup olmadığını yerinde inceledik, kontrol ettik. Ancak eşit değerin altında olduğunu gördük. Zaten geçen yıl da, bu yılda il genelinde bu Süne ve Kımıl zararlıları ile ilgili teknik ekipler oluşturulmakta. Teknik ekipler hem kışlaklarda, hem de hububat alanlarında incelemelerini yapmakta. Ona göre de çiftçilerimize ilaçlama tavsiyelerinde bulunuyorlar. Şu anda gördüğümüz kadarıyla ilaçlamaya da gerek yok. Bu seneki hasat dönemi kazasız, belasız, bol bereketli ürün olsun diye dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

Aksaray’da Ekili Tarım Arazileri Denetim Altında

Aksaray’da Ekili Tarım Arazileri Denetim Altında

Aksaray’da Ekili Tarım Arazileri Denetim Altında

Aksaray’da Ekili Tarım Arazileri Denetim Altında

Aksaray’da Ekili Tarım Arazileri Denetim Altında

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.