Aksaray’da E-90 karayolundaki üst geçitlere asansör yapılacak

Aksaray’da E-90 karayolundaki üst geçitlere asansör yapılacak

Aksaray’da E-90 karayolunda bulunan iki mahalleyi birleştiren üst geçitlere asansör yapımı onaylandı.E-90 Karayolunda bulunan iki mahalleyi birbirine bağlayan yaya üst geçitlerine asansör yapımı işi b...

Aksaray’da E-90 karayolunda bulunan iki mahalleyi birleştiren üst geçitlere asansör yapımı onaylandı.

E-90 Karayolunda bulunan iki mahalleyi birbirine bağlayan yaya üst geçitlerine asansör yapımı işi belediye tarafından onaylandı. Tacin Mahallesi Muhtarı İbrahim Telli tarafından yapılan girişimler sonucu onaylanan üst geçitlere asansör yapımı en kısa sürede yapılarak halkın hizmetine sunulacak.

Konuyla ilgili bilgiler veren Tacin Mahallesi Muhtarı İbrahim Telli, mahallelerinde bir semt pazarı dahi olmadığını belirterek, mahalle sakinlerinin karşı mahallenin semt pazarına gittiğini ve giderken de gelirken de mecburen E-90 karayolundan geçmek zorunda kaldıklarını söyledi. Pazardan dönen mahalle sakinlerinin ellerindeki Pazar arabasıyla üst geçidi kullanamadığını ve karayolundan geçmeye çalıştıklarını ve bunun da ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirten Muhtar Telli, “Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı’ya, başkan yardımcımız Mustafa Karahancı beye teşekkür ediyorum. Bu üst geçitteki asansör sıkıntımızı hallettiler diyebilirim. Bu üst geçidimize asansör istememizdeki sebep özürlü insanlarımızın karşıdan karşıya geçmesinde ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Ayrıca benim mahallemde semt pazarı yok. Bayanlarımız mecburen yolu kullanıyorlar. Çünkü üst geçidi kullanamıyorlardı. Çünkü ellerinde Pazar arabaları ile olmuyordu. Eski yolumuzun çalışması yapıldı ve genişletildi. Karşıdan karşıya geçmek daha da zorlaştı. Bunun üzerine Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Karahancı bey ve ekibi gelip incelemelerde bulundu. Çıkan sonuçları Sayın Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya ilettiler ve başkan Yazgı onayladı. Yapılması için start verildi. Allah izin verirse en kısa zamanda üst geçitlerimize asansör yapılacak. Biz bunu yapacağız ama bunları korumak vatandaşımızın görevi. Biz hizmet için varız. Sayın Cumhurbaşkanımız bir toplantısında şöyle demişti. ‘Siz sadece büroda oturup da mühür basmayacaksınız. Vatandaşın ihtiyaçlarını araştıracaksınız, bulacaksınız. Onları da bulunmuş olduğunuz illerdeki yetkililere ileteceksiniz.’ Bizde bu doğrultuda sayın belediye başkanımıza ilettik. Onlarda Allah razı olsun ne gerekiyorsa yapıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.