Aksaray’da Domuz Avı

Aksaray’da Domuz Avı

Aksaray’da domuzların ilçe ve köylere inmesi üzerine vatandaşlar domuz avına çıktı.Hava sıcaklığının eksi 18 dereceye ulaştığı Aksaray’da, Güzelyurt ilçesi bölgesinde dağlarda aç kalan yaban domuzu sü...

Aksaray’da domuzların ilçe ve köylere inmesi üzerine vatandaşlar domuz avına çıktı.

Hava sıcaklığının eksi 18 dereceye ulaştığı Aksaray’da, Güzelyurt ilçesi bölgesinde dağlarda aç kalan yaban domuzu sürüleri ilçe ve köylere indi. Ekili tarım arazilerine zarar veren yaban domuzları halkı tedirgin ediyor. Hayvanların yerleşim birimlerine gelmesi üzerine harekete geçen köylüler, domuz avına çıkıp ilçe ve köylerde domuz nöbeti tutuyor. Ellerinde tüfeklerle ilçe, köy ve dağlarda domuz avına çıkan halk, 15 günde 50’nin üzerinde yaban domuzu öldürdü.

Güzelyurt İlçe Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Cumali Balcan, domuzların ilçe ve köylere kadar indiğini belirterek, “Domuzla mücadele için sürek avına çıkıyoruz. İlçemizin genelinde tarımı perişan etti. Aç kaldığından dolayı ilçe ve köylerimize inmeye başladı. O yüzden tüfeklerle birlikte nöbet tutuyoruz. Avcı arkadaşlar beraber bugün Sivrihisar, Güzelyurt, İlemi, Mahmutlu, Çardak bölgelerinde ava çıkacağız. Domuz her türlü zararı veriyor. Tarıma çok zararı var. İnsanlarımızı korkutuyor. Yani evlerimize, çöplerimize kadar yanaştı. Çöp tenekelerine falan gelip çocukları korkutuyor. Yani sorun büyük. Yaklaşık bir hafta, on gündür nöbetteyiz. Şu ana kadar vurduğumuz domuzun sayısı belirsiz. Tahmini 50-60 oldu ve daha da yüzlerce sürü var dağda. Biz bu domuzlardan çok muzdarip olduk. Yaklaşık 10, 15 gündür nöbet tutuyoruz. İlçe halkı, köylerimiz, mahallelerimiz çok tedirgin. 15-20 gündür nöbete başladık. Devam ediyoruz tutmaya” dedi.

Nöbete çıkan Bayram Balcan ise, “İlçemizde, köylerde ve kasabalarda domuzlarla mücadele etmek için nöbet tutuyoruz. Mahalle arasına kadar, şehir içine kadar gelen domuzlarla mücadele edeceğiz. Ve bu arkadaşlarla beraber ava çıkacağız. Domuzları biraz azaltmayı düşünüyoruz. Çünkü şehir içindeki çocuklarımıza ve mahalle arasında çöplüklerde gezen çöpleri yemeye geliyorlar aç kaldıkları için. Onun içinde beraber arkadaşlarla dağa çıkıyoruz. Hepimiz bir domuz mücadelesi yapacağız” diye konuştu.

Mehmet Bezgen de, “Bir domuz nöbetimiz vardı. Çocuklar çevremize çok rahatsızlıklar verdi. Tarım arazilerine çok kötü şekilde zarar verdi. Şu kış nedeniyle de her taraf kapalı olduğu için köylere kasabalara ve ilçemize inmeye başladılar. Arazide çobanlar çıkıyorlar. Çobanların köpeklerine çok zarar vermeye başladılar. Çoban köpeği gidiyor, köpeğe takıp öldürüyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.