Aksaray’da Ahika Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı Yapıldı

Aksaray’da Ahika Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı Yapıldı

Aksaray’da, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığındaki toplantıya, Niğde Valisi...

Aksaray’da, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığındaki toplantıya, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Kırıkkale İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu katıldı.

AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez, 2016 yılı Mali Destek Programı kapsamında sözleşme imzalanan proje sahiplerine yönelik Proje Başlangıç Eğitimlerinin düzenlendiğini, bu eğitimlerin ön izleme ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Vali Pekmez, “Kasım ayında Kırıkkale ilinin iş ve yatırım ortamını tanıtmak, Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımcı çekmek amacıyla 11-12 Kasım 2016 tarihlerinde 16. MÜSİAD Expo kapsamında düzenlenen 3. High Tech Port Fuarı’na ve TR71 Bölgesi’nin yenilenebilir enerji potansiyelinin tanıtımına yönelik Energy Is Future (EIF) Fuarı’na katılım sağlanmıştır. Ayrıca, 14 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin düzenlendiği bir aylık süreçte Dış Ticaret, Finansal Okur Yazarlık ve Medya Okur Yazarlığı eğitimleri tamamlanmıştır” dedi.

Aksaray’da gerçekleştirilen Olağan Yönetim Kurulu toplantısında ajansın İnsan Kaynakları Politikası Raporu’nun ve bölge illeri için Yatırım Destek Ofisleri’nce hazırlanan Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejileri’nin görüşüleceğini belirten Vali Pekmez, toplantıda ayrıca önümüzdeki bir aylık süreçte yapılması planlanan çalışmaların değerlendirileceğini belirtti. Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğinde 21-22 Aralık tarihlerinde İslam Kalkınma Bankası temsilcilerini bölgede ağırlayacağını ifade eden Vali Pekmez, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin düzenlenmesi çalışmalarına da başlanacağını bildirdi.

Toplantı gündemdeki konuların görüşülmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.