Aksaray’da 4 Bin 378 Yabancı İkamet Ediyor

Aksaray’da 4 Bin 378 Yabancı İkamet Ediyor

Aksaray’da 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile kurulan İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, taşra görevlerini Emniyet Genel Müdürlüğü’nden devraldı.18 Mayıs 201...

Aksaray’da 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile kurulan İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, taşra görevlerini Emniyet Genel Müdürlüğü’nden devraldı.

18 Mayıs 2015 tarihinde 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan devirle birlikte bugüne kadar İl Emniyet Müdürlüklerinin Yabancılar Şube Müdürlüklerince yapılan yabancılarla ilgili bütün işlemler İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından yürütülmeye başlandı. Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Zincirli Mahallesi eski merkez karakolu binasında hizmet vermeye başlayan İl Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İl Göç İdaresi Müdür Vekili Hasan Ekecik’ten bilgi alan Vali Ataklı, yabancılarla ilgili bütün iş ve işlemlerinin GÖÇNET sistemi üzerinden yürütüleceğini belirtti. Birimleri gezerek yapılan iş ve işlemler hakkında ilgililerden bilgi alan Vali Ataklı, Aksaray’da farklı milletlerden toplamda 4.378 yabancı uyruklu kişinin ikamet ettiğini söyledi.

Vali Ataklı, İl Göç İdaresi Müdürlüğünün 10 personeli ile yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’ ye girişleri, Türkiye’de kalışları ve Türkiye’den çıkışları ile ilgili işlemleri yürüttüğünü yine Türkiye’den koruma talep eden yabancılara sağlanacak koruma kapsamı ve uygulamasını 6458 sayılı kanun çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.