Aksaray’a 23 Nisan Kutlaması

Aksaray’a 23 Nisan Kutlaması

Aksaray’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bu...

Aksaray’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi.

Ömer Kartal, Vilayet Meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olduğunu söyledi. Geleceğin emaneti olacak çocukların iyi yetişmesi için bugünlerin iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Kartal, "TBMM’nin açılışının ve Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihin 95. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanı içerisindeyiz. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan bugünün bir diğer özelliği ise dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olmasıdır. Bizler de tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" diye konuştu.

Tören, şiir okunması, halk oyunları ve gösterilerin ardından sona erdi. Törene Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.