Aksaray Valiliği'nden Bozcatepe Köyü açıklamas

Aksaray Valiliği'nden Bozcatepe Köyü açıklamas

Aksaray Valiliğince yapılan yazılı açıklama şu şekilde...

İlimiz Merkeze bağlı Bozcatepe Köyünde 18.01.2016 günü saat 06:00 sularında meydana gelen aşırı rüzgar ve yağmur sonucu, Yaşar ÖKÇESİZ ve Mustafa  ŞENSES'e ait 2 adet mandıra, İmam Yunus ÇALAR’ın oturduğu camiye ait lojmanın ve Kemal ÖZMEN ile Halil ÖKÇESİZ'e ait 2 adet evin çatısı hasar gördüğü, bazı evlerde elektrik kesintisi olduğu  ve köy yolunda yer yer bozulma olduğu, can ve mal kaybının olmadığı Afad ekiplerimizce tesbit olunmuştur.

Aynı gün görevli tüm kurumlar olay mahalline sevk edilerek, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmiş olup, Vatandaşlarla ve muhtarla yapılan görüşmelerde çadır ihtiyacının olmadığı sadece çatıların tamirat taleplerinin bulunduğu belirtilmiştir. Bozcatepe Köyünde meydana gelen çatı uçması olayı genel hayata etkin olmadığı için ilgili mevzuat gereği ayni ve nakti yardım yapılamamıştır. Buna rağmen Bozcatepe Köyüne bağlı yaylasında baraka tipi evinde fazla hasar olan Mustafa ŞENSES’e Afad ekiplerince 1 adet aile tipi çadır kurularak teslim edilmiştir.

Mustafa ŞENSES‘e ait Bozcatepe Köyünde 1 adet kullanılabilir evinin olduğu ancak ısrarla bu evde kalmadığı, basında çıkan haberlerde yer alan resimlerin yayladaki baraka tipi evine ait olduğu ve söz konusu kişinin her hangi bir hayvan zaiyatının olmadığı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından tanzim edilen raporla tespit edilmiştir.

ilgili haber için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.