Aksaray OSB’de 140 Dönüm Parsel Tahsis Edildi

Aksaray OSB’de 140 Dönüm Parsel Tahsis Edildi

Aksaray Valisi, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şeref Ataklı yaklaşık 650 kişinin daha istihdam edileceği 140 dönümlük sanayi parselinin 2 ayrı yatırımcıya tahsis edildiğini...

Aksaray Valisi, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şeref Ataklı yaklaşık 650 kişinin daha istihdam edileceği 140 dönümlük sanayi parselinin 2 ayrı yatırımcıya tahsis edildiğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Vali Şeref Ataklı Başkanlığında, Aksaray Belediye Başkanı OSB Yönetim kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı, Yönetim Kurulu Üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar’ın katılımıyla OSB Bölge Müdürlüğünde yapıldı. Gündemdeki konuları değerlendirdiklerini ifade eden Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Ataklı toplantı sonunda yaptığı açıklamada; 650 kişinin daha istihdam edileceği 140 dönümlük sanayi parselinin yeni yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi.

Vali Ataklı, OSB Yönetim kurulu tarafından daha önce alınan ve uygulaması başlayan karar gereği yatırım için yer tahsis edilip, yatırımı gerçekleştirmeyen yatırımcıların tahsislerinin iptal edilerek yatırım için talepte bulunan yeni yatırımcılara tahsis edilmesi uygulamasının devam ettiğini belirtti. Yapılan toplantıda süresi içinde yatırımlarını gerçekleştirmeyen yatırımcıların durumlarının değerlendirildiğini ve iptal kararları alarak yeni yatırımcılara tahsis gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Ataklı, “Bu kapsamda yatırıma başlanmayan tahsisleri iptal ettik. Aksaray OSB’de yatırım yapmak için yer talebinde bulunan iki ayrı yatırımcıya toplamda 140 dönümlük sanayi parseli tahsis ettik. Bu iki yatırım sonucunda toplamda 650 kişinin istihdamı öngörülüyor. Ev tekstili ve gıda sektöründe faaliyet gösterecek yatırımlar Aksaray’ımıza hayırlı olsun" dedi.

Vali Şeref Ataklı, İl Özel İdaresi tarafından altyapısı hazırlanan OSB bağlantı yolunda asfalt çalışmalarının tamamlandığını belirterek Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ’ya teşekkür etti. OSB’ye ulaşımın daha sağlıklı ve güvenli hale geldiğini belirten Vali Ataklı, “Belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Uzun süredir gündemimizde olan merkezle OSB arasındaki yolun yapılması konusu gerçekleşmiş oldu. Sayın belediye başkanımız özveri ile bu işi gerçekleştirdiler. Böylece daha sağlıklı daha güvenli şekilde OSB’ye ulaşımı sağlanmış oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.