Aksaray İl Müftüsü Berat Kandilini kutladı

Aksaray İl Müftüsü Berat Kandilini kutladı

Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal Berat Kandiline özel mesaj yayınladı.

Somuncu Babamızın Şehri, Şehri Suleha Aksaray’ dan güzel ülkemin güzel insanları ve bütün mümin kardeşlerime,

Selamün Aleyküm;

Bismillahirrahmanirrahim,

         Şaban ayının on beşinci gecesi mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan Berat gecesidir. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve rahmet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahî lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

        Berat gecesinde, mahlûkatın bir sene içindeki rızıkları, zengin veya fakir, aziz veya zelil olacakları, ölüm vakti gelenlerin ecelleri, hacca gideceklerin isimleri ve benzeri işlerin hükmü Allah tarafından görevli meleklere bildirilir. Bu bakımdan Berat gecesinde ibadet etmenin büyük sevabı, feyzi ve bereketi vardır. Aynı zamanda bu tür gün ve geceler, dini ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Bu geceler, kulluk şuuruyla kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Rabbimizin rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir. Bu bağlamda Berat gecesinin özellikle ömür muhasebesi için de büyük bir fırsat olduğunu bilmeliyiz. Muhasebe; kalbin ve nefsin ne halde olduğunu kontrol etmektir. Müslüman, kendi özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, günah ve kusurlarından dolayı tövbe etmeli, bundan sonraki hayatını daha da güzelleştirme kararını vermelidir.

     Bizler bu vesileyle çevremize karşı olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlayalım. Bu çerçevede ana-baba ve akrabalarımızın kandillerini tebrik ederek, kırık gönülleri tamir edelim. Fakir ve muhtaçlara imkânlarımız nisbetinde yardım elimizi uzatarak, paylaşımı hayatımıza yansıtalım.

       İnşallah bu bereketli gece vesilesiyle; Çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyor, Tüm Aksaraylı kardeşlerimin ve İslam Âleminin Berat kandilini tebrik ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.