Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik ek hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

2018 Yılı İşgücü Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda İl istihdam Yürütme Kurulu tarafından oluşturulan gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda ihracat yapan firma temsilcilerinin karşılaştıkları sorunları değerlendirilirken, Gümrük Müdürlüğü tarafından ihracat ve ithalat yapan firmalara verilen hizmetler ile ihracat işlemlerinde kolaylaştırılan yeni hizmetler hakkında sunum yapıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez yaptığı açıklamada Aksaray’da yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla meslek edindirme kurslarının düzenlendiği bu noktada gelen taleplere ve meslek dallarına göre bu kursların devam edeceğini söyledi.

-Aksaray Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Uygulamasına büyük katkı sağlıyor

Vali Pekmez Cumhurbaşkanlığınca başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik uygulamasının Aksaray’da çok olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu, belirlenen hedefin üzerinde bir artış sağlandığını belirterek 2018 yılı 2. Çalışma Hayatında Milli Seferberlik uygulaması ve 100 günlük eylem planı dâhilinde hazırlanan projelerle Aksaray’da istihdama ekonomiye önemli katkılar sağlanacağını belirtti.

-Kadın istihdamı yüzde 87 oranında arttı

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş tarafından 2018 yılı faaliyetleri hakkında kurula bilgi verildi. 2018 yılı Eylül ayı sonu itibariyle 2.317 erkek 930 kadın olmak üzere toplam 3.247 kişi işe yerleştirildiğini ifade eden Akkuş, bir önceki yıla oranla yüzde 87’lik artışla kadınların istihdam edilmesi ile önemli bir başarının elde edildiğini vurguladı.

Aksaray’ın Türkiye’de özel sektör işe yerleştirme kapsamında da önemli başarılar yakaladığını kaydeden Akkuş; Aksaray’ın kadın İşe yerleştirmede Türkiye 7.cisi, genç işe yerleştirmede Türkiye 10.cusu, engeli işe yerleştirmede Türkiye 6.cısı, yükseköğrenim mezunu işe yerleştirmede Türkiye 12. cisi olarak yer aldığını yine Engelli ve Eski Hükümlü hibe projesinde ise Türkiye 1.si olduğunu söyledi.

İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında Aksaray OSB’de üretim yaparak ürünlerini ihraç eden My Silo Şirket temsilcisi üretim, ihracat ve ithalatta karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerine açıklamalarda bulunarak kurula bilgi verdi.

Aksaray Gümrük Müdürü Hüseyin Dinsever ise Aksaray Gümrük Müdürlüğünde yürütülen iş ve işlemler ile gümrüklemede getirilen kolaylaştırıcı projeler hakkında sunum yaptı. Dinsever önceki yıllardaki yürütülen iş ve işlemlerin bakanlık tarafından geliştirilen projeler sayesinde çok kısa sürede tamamlandığını belirterek ithalat ve ihracatla ilgili yapılan düzenlemelerin şirketler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Gündemde yer alan konuların görüşülerek değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Öğretim Görevlisi Orhan Bölükbaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ramazan Kurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayrullah Alaboyun, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Sakatlar Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya, Türkiye İşverenler Konfederasyonu Temsilcisi Mahmut Çırakoğlu, Türkiye İşçi Konfederasyonu Temsilcisi Muhterem Taşdemir, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Aksaray İl Temsilci Yardımcısı Nedim Deniz,  Aksaray Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hatice Şahin, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Kemal Baysal katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.