Aksaray, hava sporlarında iki büyük organizasyon

Aksaray, hava sporlarında iki büyük organizasyon

3-10 Ağustos 2019 tarihinde Yamaç Paraşütü Rusya Kupası, 25-31 Ağustos 2019 Tarihlerinde ise Yamaç Paraşütü Süper Final Ön Eleme Yarışması yine Aksaray’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

31 Ağustos 2019 tarihinde ise ülkemizin havadaki gurur kaynağı olan Türk Yıldızları gösteri uçuşu ile unutulmaz anlar yaşatacak.

Hava Sporları Aksaray il temsilcisi Abdullah Kahraman beraberinde Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu Başkanı Goran Dimiskovski,  Aksaray Hava Sporları Kulübü Derneği Başkanı Rasim Gül ile birlikte Vali Ali Mantı’ya ziyarette bulundu.

Hava sporları alanında Aksaray’da yapılacak şampiyona ve etkinlikler hakkında Vali Ali Mantı’ya bilgi veren Hava Sporları Aksaray il temsilcisi Abdullah Kahraman ve dernek başkanı Rasim Gül, kentin ve vatandaşların hava sporlarına olan ilgisi ve desteğinin artarak devam ettiğini söyledi.

Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasına ev sahipliği yapan Aksaray’ın bu sporun gelişmesine sağladığı katkının önemini belirten Kahraman,  Aksaray olarak Ağustos ayında düzenlenecek iki önemli yarışmaya daha ev sahipliği yapacağını, yine milli gururumuz Türk Yıldızlarının da gösteri uçuşu gerçekleştireceğini söyledi.

Kahraman; “Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu Başkanı Goran Dimiskovski 3-10 Ağustos 2019 tarihinde Yamaç Paraşütü Rusya Kupası, 25-31 Ağustos 2019 Tarihlerinde ise Yamaç Paraşütü Süper Final Ön Eleme Yarışmasının Aksaray’da yapılacak olmasından dolayı ön incelemede bulunmak üzere şehrimize geldi. Bize her zaman destek olan Sayın Valimize ziyarette bulunarak yapılacak yarışmalar hakkında bilgi verdik. Aksaray’ın hava sporlarında önemli bir merkez haline gelmesi için hep birlikte gayret gösteriyoruz’ dedi.

Ziyaretleri nedeniyle misafirlerine teşekkür eden Vali Ali Mantı Aksaray’ın hava sporları dalında önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyacaklarını ifade ederek, farklı tarihlerde yapılacak ve 30 ülkeden yarışmalar için yaklaşık 130’ar yarışmacının katılacağı bu yarışmaların şehrin tanıtımı noktasında da önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Vali Ali Mantı, Türk Yıldızlarının gösteri uçuşunun da yapılacak olmasının önemini belirterek vatandaşları yarışmaları ve gösteri uçuşunu izlemeye davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.