Aksaray Devlet Hastanesi’ne Ödüllü Plastik Cerrahi Uzmanı Atandı

Aksaray Devlet Hastanesi’ne Ödüllü Plastik Cerrahi Uzmanı Atandı

Yağ dokusu ile yaptığı dış kulakla, Türkiye Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği birincilik ödülünü alan Op. Dr. Hasan Ateş, Aksaray Devlet Hastanesi’ne Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik C...

Yağ dokusu ile yaptığı dış kulakla, Türkiye Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği birincilik ödülünü alan Op. Dr. Hasan Ateş, Aksaray Devlet Hastanesi’ne Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak atandı.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı olarak görev yaparken Sağlık Bakanlığı’nca Aksaray Devlet Hastanesi’ne atanan Op. Dr. Hasan Ateş, hastanedeki görevine başladı. Op. Dr. Ateş, Eylül 2014 tarihinde Türkiye’de ilk kez dış kulağı olmayan bir hastaya yağ dokusundan yapay kulak yaparak başarı ile taktığını ve bu başarısından dolayı Türkiye Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TRPECD) tarafından düzenlenen 36. Ulusal Kurultay’da TPRECD Uzman Araştırma Yarışması Deneysel Dal’da birincilik ödülüne layık görüldüğünü söyledi.

Aksaray Devlet Hastanesi’nde de başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandığını ifade eden Op. Dr. Hasan Ateş, “Plastik cerrahi deyince insanların aklına estetik operasyonlar, burun estetiği, meme büyütme ve küçültme gibi operasyonlar geliyor. Oysa plastik cerrahların işleri sadece estetik kısımdan oluşmuyor. Kas-iskelet sistemimizi içeren dokuların yeniden şekillendirilmesi ve eksikliklerin tamirini de kapsamaktadır. Bu alana ’Rekonstrüksiyon’ denilmektedir. Bu alanda dudak ve dudak yarıkları, yara, yanık, el ve parmak kopması ve yaralanması, yüz kemiği kırıkları, yüz ve kol nakilleri, cilt kanseri cerrahisi ve cinsiyet değişimi gibi ameliyatları da içermektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum