Aksaray Belediyespor'un maçında olaylar çıktı

Aksaray Belediyespor'un maçında olaylar çıktı

Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele eden temsilcimiz Aksaray Belediyespor ligin 16. Haftasında Yalova Belediyesporun konuğu oldu.

Ev sahibi ekibin 72-69 galip geldiği maçta oynanan oyundan çok çıkan olaylar maça damga vurdu.

Maçın başladığı andan itibaren taraftarların maç boyunca küfürlü tezahüratlarının yanı sıra Yalova Belediyespor Basketbol takımının yönetici ve oyuncularının agresif tavırları maça damga vurdu.

Maçın ardından Aksaray Belediye Sporlu oyuncuların soyunma odasını basan Yalova Belediyesporlu yöneticiler, oyuncuları darp etti. Çıkan olaylarda Aksaray Belediye Sporlu bazı idareciler ve oyuncular yaralandı.

Maçta çıkan olaylarla ilgili 68 Aksaray Belediyespor Kulübünden yapılan açıklamada; “21 Şubat 2016 Pazar günü Yalova’da Yalova Belediye Spor –Aksaray Belediye Spor arasında oynanan Basketbol maçında olaylar çıkmış,  Spora ve Sportmenliğe yakışmayan bir anlayış içerisinde Yalova Belediye Spor yöneticileri, oyuncuları ve taraftarları tarafından Kulübümüz oyuncularına linç girişiminde bulunulmuştur. Çıkan olaylarda bazı takım idarecilerimiz ve oyuncularımız fiziksel ve psikolojik olarak yaralanmıştır. Oyuncularımıza ve yönetimimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Çıkan olaylar sonucu güvenlik güçleri aranarak takviye ekip istenilmiş ve takımımız eskort eşliğinde şehri terk etmiştir. Olaylarla ilgili kamera görüntüleri ile ilgili mercilere başvuru yapılmıştır.

Sporun; dostluk, barış, kardeşlik ve neticede bir oyun olduğu unutulmuş, rakip takımın maçı kazanmasına rağmen maç sonu oyuncularımız şiddete maruz kalmış ve darp edilmiştir. Bu konuyu yetkili mercilere ileterek, bu tip olayların bir daha yaşanmaması adına spordan uzak bu kirli zihinlerin cezalandırılması için mücadele edeceğiz. Sporla kardeşliği ararken, rekabete düşmanlık sokanları kınadığımızı ve bu tür olumsuzlukların bir daha yaşanmamasını temenni ettiğimizi kamuoyuna arz ederiz” denildi. aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.