Aksaray Belediyesi Kadın İstihdamı İçin Protokol İmzaladı

Aksaray Belediyesi Kadın İstihdamı İçin Protokol İmzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan milli seferberlik kapsamında kadın istihdamını ve kadın işgücüne katılım oranını...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan milli seferberlik kapsamında kadın istihdamını ve kadın işgücüne katılım oranını 2023 yılına kadar yüzde 43'e ulaştırma hedefi için Aksaray'da da önemli projelere imza atılıyor.

Aksaray Belediye Başkanlığı, Kadın Koordinasyon Merkezi ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasında etkin şekilde işleyen bir işbirliğini tesis edecek önemli bir projeye imza atıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın makamında düzenlenen imza töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Seferberlik çağrısı doğrultusunda 2023 hedefinde Kadın İstihdamının arttırılmasına yönelik Belediye ile İŞKUR arasında "Kadınların İstihdamı ve Mesleki Eğitimi İşbirliği" protokol imzalandı.

İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş imza töreninde yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'ya teşekkür edere, "İstihdam da şükürler olsun ki daha yılı tamamlamadan 6 bin hedefini geçtik 10 bin 778 hedefini yakaladık. Tam bu yola çıkarken belediye başkanımız bu yolda bize ciddi destek verdi. Belediyemizde hizmet noktasının açılmasında burada işverenlerle ve işçilerle bir araya gelinmesi ve buluşmaların sağlanması. Tabi bunlarla yetinmediler Kadın Koordinasyon Merkezinde kadınların mesleki tecrübelerinin artırılması, yeteneklerinin artırılması, girişimcilik ruhlarının geliştirilmesi ve bilhassa Aksaray'ın sosyo-ekonomik yapısı göz önünde bulundurularak çalışma hayatına dahil edilmesi noktasında çok önemli bir projenin bugün sözleşmesini belediye başkanımızla ve kadın koordinasyon merkezimizle gerçekleştiriyoruz" dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Seferberlik kapsamında başlattığı Kadın İstihdamının ve Kadın İşgücünün artırılması hedeflerine Aksaray'dan da destek vererek önemli bir katkı sağlamak istediklerinin altını çizdi. Başkan Yazgı, "Bugün önemli bir protokolü imzalıyoruz. Bizim İŞKUR ile çalışmamız göreve başladığımızdan beri devam ediyor. Bizim amacımız şu; istihdam yapılırken İŞKUR'a yardımcı olmak. Belediyemize gelip iş isteyen vatandaşlarımıza iş bulmaları konusunda yardımcı olabilmek. Bu maksatla koordineli bir şekilde çalıştık ve çok büyük verimlilik gördük. Bu zamana kadar birçok vatandaşımızı işe yerleştirdik. Çalışmalarına devam ediyorlar. Biz bununla sınırlı kalmak istemedik. Bu projenin en önemli kısmı da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hem İŞKUR'un hem bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmaya bizlerde belediye olarak destekliyoruz. Çalışmalarımızı da bu noktada imzamızı atmak istiyoruz. Hedefimiz de Sayın Müdürümüzün de bahsettiği gibi 2023 hedeflerinde kadın istihdamını yüzde 43'lere kadar çıkartabilmek. Belki Allah nasip eder daha da yüksek oranlara çıkartırız. O hedefler doğrultusunda bizimde belediye olarak yaptığımız çalışmalarda Sayın Cumhurbaşkanımızın Hükümetimizin emirleri ve destekleriyle bu seferberliğe bizlerde dahil oluyor ve katkı sağlıyoruz. Bu arada değerli Kadın Girişimciler Başkanımızın ve eşimin bu konuda çok ciddi bir çalışması var. Amacımız şu; evde bulunan hanımların daha çok üretime katılması ve kendi ev ekonomilerine daha çok katkılar sunabilmesi. Zaten AKMEK çalışmalarımızda bir taraftan devam ediyor. Kadınlarımız orada üretmiş olduğu el emeği göz nuru ürünlerini farklı alanlarda yapmış olduğumuz çalışmalarla sunuyorlar. Burada da işverenle evde bulunan kadınlarımızın ortaklaşa yaptığı bir çalışmayla hem evlerinde iş yapacaklar hem de aynı zamanda işverenlerin onlara sağlamış olduğu imkanlar doğrultusunda yapmış olduğu çalışmalarla iş gücüne katkıda bulunmuş olacaklar. böyle bir çalışmaya imza atacağız. Böyle bir çalışmanın da başında bulunduğu için Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Hanıma ve eşime çok Teşekkür ediyorum. Bu konu hakikaten önemli. Kadın Koordinasyonumuz olsun diğer birimlerimiz olsun bu çalışmalarda her zaman amacımız en iyi hizmeti sunabilmek. Şimdiden hayırlı olsun Allah utandırmasın" diye konuştu.

Aksaray Belediyesi Kadın İstihdamı İçin Protokol İmzaladı

Aksaray Belediyesi Kadın İstihdamı İçin Protokol İmzaladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.