Aksaray Belediyesi 14 Bin Öğrenciye Aşure İkramında Bulundu

Aksaray Belediyesi 14 Bin Öğrenciye Aşure İkramında Bulundu

Aksaray Belediyesinin her yıl Muharrem ayında geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günleri Gülşah Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilere yapılan aşure...

Aksaray Belediyesinin her yıl Muharrem ayında geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günleri Gülşah Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilere yapılan aşure ikramı ile sona erdi.

Öğrenci Yurdunda düzenlenen aşure programına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başkan Yardımcıları, Kredi ve Yurtlar Kurumu Aksaray İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Yurt Müdürü Yasemin Çalışkan, Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk ile çok sayıda öğrenci katıldı. Aksaray Belediyesi Mahperi Hatun Kız Yurdu, Aksaray Kız Yurdu, Aksaray Erkek Yurdu, Şeyh Hamid-i Veli Yurdu, Alime Hatun Yurdu, Sultan Mesud Yurdu ve Cemaleddin Aksaray-i Yurdunda kalan öğrencilere aşure dağıtımı yapmıştı. Yurtlardaki Aşure programı Gülşah Hatun Kız Yurdu'nda düzenlenen programla sona erdi. Belediye ekipleri, aşure günleri boyunca KYK yurtlarında kalan 14 bin öğrenciye aşure ikramında bulundu.

Başkan Yazgı, öğrencilere kendi elleriyle aşure ikramında bulundu. Ardından öğrencilere sinevizyon gösterisi ile belediye projelerini tanıttı. Üniversiteli öğrenciler, başkana istek ve taleplerini ileterek, fikirlerini paylaştı. Başkan, öğrencilerin sorularını cevaplandırarak her talebin not edildiğini belirtti. Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, öğrencilerin ulaşımla ilgili sorunlarını dinledi.

Başkan Yazgı, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerimize Muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıttık. Bu programlarımız, öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Bundan sonraki yıllarda da bu geleneği sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

Başkan Yazgı, Aksaray'da ilk kez gençlere yönelik Gençlik Şöleni ve Kitap Fuarı açtıklarını ifade ederek, "Sizler bizlerden ne istiyorsanız onu söyleyin. Bizim amacımız aktiviteleri sizlerin isteği doğrultusunda yapmak. Geçen sene ilk olmasına rağmen kitap fuarımıza tam 180 bin kişi ziyaret etmiş. Bu sonuç bizim için çok mutluluk verici bir şey. Demek ki şehrimizde bu bir ihtiyaçmış ve böyle bir şey gerekiyormuş. Bizde bunu yaptık. İnşallah gelecek sene tekrarlayacağız" ifadelerini kullandı.

Aksaray Belediyesi 14 Bin Öğrenciye Aşure İkramında Bulundu

Aksaray Belediyesi 14 Bin Öğrenciye Aşure İkramında Bulundu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.