Aksaray Baro Başkanlığı'ndan o saldırıya kınama

Aksaray Baro Başkanlığı'ndan o saldırıya kınama

Aksaray Baro Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde...

Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran'ın 24.05.2018 tarihinde meslektaşlarımızın hakkını savunurken “bir hakim tarafından” saldırıya uğradığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Avukat meslektaşının hakkını savunan bir Baro Başkanına yapılan bu hukuksuz ve kaba davranış sadece orada bulunan Ankara Baro Başkanına ve avukatlara değil; meslektaşlarımız nezdinde savunmanın vazgeçilmezi olan avukatlık mesleğine ve savunmayı meslek edinmiş tüm meslektaşlarımıza yönelik gerçekleştirilmiş bir saldırıdır.

İnsanlığa; başkalarının hakkına, mülkiyetine, özgürlüğüne saygıyı öğreten, ömürlerinin önemli bir bölümünü hak arama yolunda tüketen avukatlara yapılan bu saldırılar yargının üç kurucu unsuru olan Sav (Savcı), Savunma (Avukat), Hüküm (Yargıç)  dengesindeki güzel ilişkiyi zedelemekte, işleyişi bozmaktadır.

Ankara Barosu Başkanımıza ve onun şahsında dünyanın en onurlu ve en zor mesleğini icra eden avukatlara yapılan saldırıda HSK’nın üzerine düşeni yapacağına dair olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.