Ak Heyet Başkanlık Sistemini Anlatıyor

Ak Heyet Başkanlık Sistemini Anlatıyor

AK Parti Aksaray teşkilatı, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu kapsamında çalışmalarını hızla sürdürüyor.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün ve Yönetim Kurulu Üyeleri Aksaray’ın Eskil İlçesi, Eşmekaya Beldesi, Sultanhanı Beldesi ve Yenikent Beldesi’ne ziyarette bulundu. İlçe ve beldelerde vatandaşlarla buluşan AK Parti Heyeti, 16 Nisan’da yapılacak olan Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu kapsamında bilgiler verdi. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye için zaruri bir ihtiyaç haline geldiğini belirten AK Parti Heyeti, bunun için Aksaray’ın güçlü bir evete ihtiyacı olduğunu anlattılar.

16 Nisan referandumu artık Türkiye’nin dönüm noktası. Türkiye’nin kırılma noktası, yeni Türkiye’nin inşa, diriliş noktası. Her seferinde söylüyoruz, elbette ki seçimlerde AK Parti Aksaray genelinden çok büyük bir destek aldı. Biz inşallah 16 Nisan’da da yine aynı oran ve daha üstü bir oranla görmek istiyoruz. Bu tarih bizim için neden önemli? Dün belki hepimiz televizyonlarda gördük. Avrupa’daki Müslüman, Türk düşmanlığını hep birlikte gözlemliyoruz. Neden bu kadar ayağa kalktılar, neden bu kadar korktular? Biliyorlar ki Türkiye’nin önündeki engeller artık yeni hükümet sistemi ile birlikte ortadan kalkacak ve Türkiye çok hızlı, etkin bir karar alabilen sürece girebilecek. Son 15 yılda zaten AK Parti ile birlikte ülkemiz, devletimiz dünyada söz sahibi olan, oyunbozan, oyun kurabilen, masada yeri geldiği zaman yumruğunu vurabilen bir hale geldi. Ama biliyorlar ki 16 Nisan’dan sonra Türkiye bu güne kadar yapmış olduğu etkinliğin çok çok daha üstüne çıkacak bir pozisyona geldi. Onun için sadece ülkemizde değil, tüm dünyada bu referandumda yeni sistem ile ilgili Türkiye’nin ne kadar güçlü ve etkin olacağını gören her camia, her cephe karşımızda birleşmeye başladı. Bizim için gerçekten dönüm noktası olan bir tarihe hızla gidiyoruz. Biz birçok şeyi geride bıraktık. İyisiyle, kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla. Birlik ve beraberlik içinde bir mücadele sürecine girdiğimizi her defasında ifade ettik ve yine ifade ediyoruz. Küskünlükler, dargınlıklar, kırgınlıklar her şeyi bir tarafa bıraktık. Çünkü söz konusu vatan.Bunu 15 Temmuz’da yine birlikte yaşadık. Yine siz vatandaşlarımızın, Türkiye’nin 81 ilinde, dört bir yanında vatandaşlarımızın devletine, vatanına sahip çıkmasıyla 15 Temmuz’da bir kez daha yaşamıştık. 16 Nisan artık 15 Temmuz’un nihayeti ereceği günlerden bir tanesi.İnşallah Türk Milleti’nin güçlü desteği ile Aksaray yine kendine yakışanı yapacak, devletine, vatanına, vatandaşına sahip çıkacak ve Türkiye eski Türkiye olmaktan hızla ayrılıp dünyada medeniyet kurabilen 16 tane devlet kurmuş, dünyayı yüz yıllar boyunca adaletle yönetmiş köklerinden gelen geleneğiyle beraber yeniden dünyada söz sahibi olacak. Çünkü bizim olmadığımız her toprakta son yüz yılda acı ve zulüm yaşandı. O yüzden sadece bu topraklardaki insanların değil, dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk kardeşlerimizin, Müslüman kardeşlerimizin bize ihtiyacı var. Bu tarihi, bu seçimi böyle algılayalım. Geriye kalan her şeyi bir kenara bırakalım ve var gücümüzle çalışalım” dedi.

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ise Yaklaşık 15 yıllık AK Parti iktidarı ile yeniden inşa edilen Türkiye’nin şimdi de Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile çağ atlayacağını söylediler.

AK Parti Heyetini yoğun bir ilgiyle karşılayan İlçe ve belde halkı, Türkiye’nin AK Parti’ye ve beraberinde yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu ifade ederek güçlü bir destek vereceklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.