AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırşehir’de Gerçekleşti

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırşehir’de Gerçekleşti

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, geçtiğimiz Cuma günü Kırşehir’de gerçekleşti.

Toplantı öncesi,  madde bağımlılığı ile mücadele için  Ahiler Kalkınma Ajansı desteği ile Kırşehir Valiliği tarafından yürütülen "Yaşamayı Seviyorum Projesi kapsamında kurulan rehabilitasyon merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Ziyarette, Kırşehir Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Necati Şentürk tarafından proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi verildi.

Ziyaretin ardından toplantıya geçildi.Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetlerinden biri; Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde İslam Kalkınma Bankası yetkililerin den oluşan heyetin bölgemizde ağırlanması olmuştur. 21 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda heyete, Türkiye ve bölgedeki yatırım imkanları ayrıntılı bir şekilde aktarılmış ve desteklenen bazı projeler yerinde incelenmiştir.

Yine geçtiğimiz ay bölge illerinde 10 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiştir. Böylece Ajansımız, 2016 yılında toplam 192 uygulamalı girişimcilik eğitiminde 2079 girişimciyi sertifika sahibi yapmıştır.

Öte yandan Teknik Destek uygulaması kapsamında projelerin desteklenmesine devam edilmiştir.

Ayrıca, AB destekli “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” isimli proje çalışmaları devam etmiştir.

Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejilerinin Onaylanması yer alacaktır. Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri Yönetmeliğine istinaden Kalkınma Bakanlığı başta olmak üzere ilgili diğer kurum ve kuruluşların görüşlerini alarak, bölge planı dönemi ile uyumlu olacak şekilde hazırlanan,  İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Yönetimin Kurulu’nun onayına sunulacaktır.

Önümüzdeki bir aylık süreçte yapılması planlanan çalışmalar arasında; Bölge illerinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlenmesine devam edilecek olması yer alacaktır.

Ayrıca, 2016 Yılı Faaliyet Raporu hazırlanarak Yönetim Kurulunun onayına sunulacaktır.

Bölge illerinin finansal, ihracat, yatırım teşvik belgeli yatırımlar ile kurulan – kapanan şirket verilerinin içerisinde yer alacağı Ekonomi Göstergeleri çalışması hazırlanması da önümüzdeki ay gerçekleştirilecek faaliyetler arasındadır. haberfark.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.