AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırıkkale’de Yapıldı

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırıkkale’de Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 6 Eylül 2016 Salı günü Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı

           

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 

            Toplantının açılışında konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez şunları söyledi:

 

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

 

Geçtiğimiz ayın önemli gelişmelerinden biri;  2016 Yılı Teknik Destek Programı başvuru sürecinin tamamlanmış olmasıdır. Program kapsamında, Aksaray’dan 2 adet, Kırıkkale’den 20 adet, Kırşehir’den 8 adet, Nevşehir’den 11 adet ve Niğde’den 12 adet olmak üzere toplam 53 adet Teknik Destek Proje Başvurusu kabul edilmiştir. Projelerin değerlendirme süreci başlatılmış olup en kısa sürede sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

 

Bugünkü Yönetim Kurulu Toplantısında ise, 2016 Yılı KOBİ Geliştirme Mali Destek Programı ve 2017 yılında İstanbul’da düzenlenecek olan EMITT fuarına katılım görüşülecektir.

 

Önümüzdeki bir aylık dönemde ise; bütün bölge illerimizde girişimcilik kültürünü geliştirmek amacıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile paydaşların kurumsal kapasitelerini artırmaya yönelik Dış Ticaret, Finansal Okur-Yazarlık ve Medya Okur Yazarlığı eğitimleri organize edilecektir.  

Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.