AHİKA 87 Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde 2443 Kişiye Sertifika Verdi

AHİKA 87 Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde 2443 Kişiye Sertifika Verdi

Ahiler Kalkınma Ajansı, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra KOSGEB’le birlikte yeni girişimcilerin teşviki amacıyla toplam 87 uygulamalı girişimcilik eğitimi verdi.

KOSGEB’in uyguladığı destek programlarına başvurarak 30.000 TL tutarında hibe ve 70.000 TL tutarında kredi desteği alabilmek için ön şart olan bu eğitimlerde toplam 2.443 kişi AHİKA aracılığıyla sertifika sahibi oldu ve KOSGEB destek programlarına başvuru hakkı kazandı. 

Görev alanı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri olan Ahiler Kalkınma Ajansı, il bazında Aksaray’da toplam 20 uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenledi. Bu eğitimlerde 582 kişi sertifika sahibi oldu.  Kırıkkale’de düzenlenen 15 eğitim sonucunda ise 424 kursiyer sertifikasına kavuştu. Kırşehir’de ise bugüne kadar düzenlenen 14 eğitimde 377 sertifika dağıtıldı. Nevşehir’de bugüne kadar 18 uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlendi ve 473 sertifika hak sahiplerine verildi. Niğde’de düzenlenen toplam 20 eğitimde ise 587 sertifika girişimci adaylarına törenle dağıtıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın bu illerde bulunan Yatırım Destek Ofisleri koordinasyonunda gerçekleştirdiği eğitimler önümüzdeki dönemde de devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.