2016 yılının ilk 3 ayında 1.292 kişi işe yerleştirildi

2016 yılının ilk 3 ayında 1.292 kişi işe yerleştirildi

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Şeref Ataklı başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Vali Şeref Ataklı işbaşı eğitim programlarının şartlarının iyileştirilmesiyle 2016 yılı içerisinde daha fazla talep oluşacağını belirterek nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik çeşitli meslek dallarında kurs programlarının artarak devam edeceğini belirtti.

Toplum Yararına Programların kurumlar ve bireyleraçısından olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu ifade  Vali Ataklı, “Toplum Yararına Programları önemsiyor ve destekliyoruz fakat bu kapsamda işçi çalıştıran kurumların üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirerek çalışanlarını mağdur etmemeli” dedi.

Toplantıda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Bülent Bekin kurul üyelerine 2015 yılı son üç ayı ile 2016 yılı ilk 3 ayı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 

Bekin, işe yerleştirme ile ilgili verdiği bilgide 2016yılının ilk 3 ayı itibariyle 913  erkek, 379 kadın olmak üzere toplamda 1.292 kişinin kurum tarafından işe yerleştirildiğini söyledi.

2016 Mart ayı sonu itibari ile 8. sınıf öğrencilerine Meslek Seçiminin Önemi, 12. sınıf öğrencilerine de İş Arama Becerilerinin Önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldığını belirten Bekin, bu eğitimler kapsamında 29 okulda toplam 1034 öğrenci ile gurup görüşmesi yapıldığını belirtti.

Toplum Yararına Programı kapsamında 2016 yılı ilk 3 ayında toplam 62 program faaliyette olduğunu belirten Bekin, bu programlarda Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyeler, Orman İşletme Müdürlüğü ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında 1.475kişinin aktif olarak çalıştığını söyledi.

Gündemde yer alan konuların görüşülerek değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya Vali Yardımcısı Gürkan Karaman,  Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcilerinden oluşan kurul üyeleri katıldı.  aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.