2. Ihlara Klasik Otomobil Rallisi Sona Erdi

2. Ihlara Klasik Otomobil Rallisi Sona Erdi

33. Aksaray Ihlara-Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Aksaray Belediyesi Ana sponsorluğunda Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Newart Media Organizasyonu ile düzenlenen Aksaray 2. Ihlara Klasi...

33. Aksaray Ihlara-Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Aksaray Belediyesi Ana sponsorluğunda Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Newart Media Organizasyonu ile düzenlenen Aksaray 2. Ihlara Klasik Otomobil Rallisi sona erdi.

Çeşitli markalarda 34 klasik otomobilin yarıştığı çok büyük ilgi gördü. Klasik otomobil sürücüleri, ilk gün Gülağaç başta olmak üzere yarışma parkuru üzerindeki birbirinden güzel ve görülmeye değer tarihi bölgelerde yarıştı. İkinci gün Sağlık, Helvadere beldeleri Hasandağı yol güzergâhından Yenipınar Köyü’nü geçen otomobiller Ihlara’ya ulaştı. Verilen kısa molanın ardından tekrar start alan otomobiller, Ilısu beldesinden Güzelyurt’a geldi. Yüksek Kilise, Manastır Vadisi güzergâhını takip eden otomobiller, Yaprakhisar, Selime Kasabası üzerinden şehir merkezine ulaşarak yarışı tamamladı.

İki gün süren 240 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen etapların ardından şampiyon belli oldu. Genel klasman sonuçlarına göre yarışmada 1966 model Chevroet Apachı ile Mustafa Sinan Tuna ve Muhammet Aykut Kılıç birinci, 1963 model Pontiac Catalina ile Tülin Sinan ve Demiz Demirer ikinci, 1968 model Chevrolet Impala ile Şener ve Soner Şen çifti üçüncü oldu. Yarışma sonunda Kent Meydanı’nda ödül töreni düzenlendi. Törende dereceye giren yarışmacılara kupa ve hediyeleri Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ve protokol tarafından verildi

Yarışma organizasyon komitesi üyesi Kader Bekmezci, yaptığı açıklamada bu yıl ikincisi düzenlenen Ihlara Klasik Otomobil Rallisi’ne ilginin yoğun olduğunu söyledi.Yarışmacıların Aksaray’ın tarihi ve doğal güzelliklerini de görme fırsatı bulduğunu ifade eden Bekmezci, Aksaray’ın daha büyük organizasyonlara rahatlıkla ev sahipliği yapabilecek durumda olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.